VETENSKAP       BILDNING       TRADITION

Sök på axess.se

Sök i
Sortera
Tillbaka

Bonniers: skepsis till den digitale annonseøkonomien

"Men samtidig avdekker nå Bonnier-sjefen sin store skepsis til bærekraften i den digitale annonseøkonomien. Nå handler det om å bygge opp nye og mer stabile inntekter som brukerbetaling. 

- Vårt inntektsfokus ligger i hovedsak på å øke brukerinntektene. Vi skal fortsatt slåss for hver eneste annonsekrone, men på sikt tror vi ikke at medier vil ha den rekkevidden som kreves for å opprettholde en substansiell, digital annonseforretning. Blant våre selskaper er det først og fremst Expressen, MTV og TV4 som har det store dekningspotensiale som må til for å oppnå de riktig store digitale annonseinntektene, sier Franzén.  

Spørmålet er da hva Bonnier-sjefen tenker om det digitale annonsesalget i aviser som Dagens Nyheter, Dagens Industri og danske Børsen for å nevne noen av Bonniers avistitler. 

Bonniers omsetning falt med hele 414 millioner" 

Kampanje


Studio Axess

Programserie med PJ Anders Linder som programledare

Bergslagen

I detta seminarium som spelades in den 24 november 2016 behandlas vad urbanisering innebär för Bergslagens kommuner. Var hamnar Bergslagen i globaliseringens tidevarv? Moderator är Lotta Gröning

Arkiv Axess

Serie om tio utvalda program från Ax:son-Johnsonstiftelsens seminarieverksamhet 2015-2016. Tidlösa samtal som ger en bakgrund till aktuella skeenden, exempelvis EU:s kris, amerikansk utrikespolitik, Rysslands aggressioner, den nya tidens propagandakrigföring och det globala klimathotet.

Images of Sweden - Vienna

Historiska och nutida perspektiv från Österrike

Sedan trettioåriga kriget då Gustaf II Adolf beordrade en fullskalig invasion av Tysk-romerska riket har Österrike och Sverige haft nära om än inte alltid vänskapliga relationer.

Global Axess: Geopolitikens återkomst

Historien visar hur nära sambanden alltid har varit mellan politik och geografi. Hur ser den relationen ut i dag? Står vi inför geopolitikens återkomst? I årets Global Axess-serie möter vi flera framstående forskare som anlägger olika perspektiv på geopolitik i både historisk tid och nutid.

Nobel Center - tillgång eller katastrof?

Med anledning av planerna att uppföra ett Nobelcenter på Blasieholmsudden arrangerar Svenska byggnadsvårdsföreningen och Urban City Research/Ax:son Johnsonstiftelsen, ett öppet seminarium om platsens historia och dess kulturhistoriska värden. Seminariet vänder sig till alla som är intresserade av att veta mer om Blasieholmsudden idag och i framtiden.

Den kungliga trädgården

Susanna Popova samtalar med forskare kring kungliga trädgårdar. Seminarium från Drottningholm, 6 maj 2015.