VETENSKAP       BILDNING       TRADITION

Sök på axess.se

Sök i
Sortera

Blågrön räddning av Blasieholmen?

Jag får väl erkänna att jag noterat nyheten om Stockholmsalliansens MP-förhandlingar med viss vånda. Var ska det nu bli värre köer? Men jag är inte sämre än att jag kan ändra mig, i alla fall inte om det skulle bli som SvD rapporterar och MP:s pris för en överenskommelse blir att schabrakbygget på Blasieholmen ställs in. Att inte göra dåliga saker kan ibland vara väl så viktigt som att få bra saker gjorda. 


Panelen

Erik Thyselius och Axess-panelen analyserar veckans viktigaste händelser. Varannan söndag kl. 22.00 på Axess TV, eller när det passar på våra övriga plattformar.

Where Is Life Science Heading In The Future?

Genes, Technology And Society

Tvådagarsseminarium inspelat 14-15 maj 2018 på Engelsbergs bruk.

Engelsbergsseminariet 2017: Nationer, stater och imperier

Utvalda föredrag från ett tvådagars seminarium på Engelsbergs bruk 8-10 juni 2017, med titeln: Nation, State and Empire.

Global Axess 2018: Kunskap och information

Kunskap och information är temat för årets upplaga av Global Axess. Kunskapens betydelse har varit uppenbar för människan allt sedan Adam och Evas tid, men informationssamhället ställer oss inför nya frågor. Inte minst: Vad innebär det allt intensivare flödet av information och åsikter för vår förmåga till helhetssyn och förståelse? Gör det oss klokare eller dummare? I programmen ger forskare, journalister och författare sina bilder av utvecklingen.

Studio Axess

PJ Anders Linder tacklar tidens aktuella frågor med intressanta och kvalificerade gäster. Du vet väl att du kan lyssna på avsnitten fredagar innan TV-sändningen? Besök: axess.se/podcast