VETENSKAP       BILDNING       TRADITION

Sök på axess.se

Sök i
Sortera

Fest för Corbyn - i dag

Corbyn.jpg
Foto: Sophie Brown, Wikimedia Commons
 
Jeremy Corbyn lär ha fest på Labours partikongress. Boris Johnson har fått världens näsknäpp av Högsta domstolen och Corbyn har fått en utsökt chans att häckla honom inför jublande partivänner.
 
I dag.
 
Men vad händer sedan?
 
Oppositionspartierna kräver att Johnson ska avgå, men det skulle inte förvåna mig ett ögonblick ifall han avstår från det.
Och vad ska i så fall Corbyn göra? Sitta på händerna och låta grundlagsbrytaren etc etc regera vidare? Hur imponerande kommer det att te sig? Och kan Labourledningen i så fall vägra att stödja ett misstroende som läggs av Liberaldemokraterna eller SNP?
Det drar i hop sig till parlamentsval: ett val som bara kommer att handla om brexit - och där Labour ska försvara sin obegripliga icke-hållning.
 
Festa loss, Jeremy. I morgon är en annan dag.


Boken, läsandet och fattningsförmågan

Berättandet och läsandet har genom historien fyllt en central roll för människans liv. Just nu förändrar digitaliseringen berättandet och läsandets förutsättningar i grunden.

En ny bok

I programserien ”En ny bok” intervjuar programledarna Mats Wiklund, Erik Thyselius och Katarina O’Nils Franke forskare och författare som medverkat i antologier och essäsamlingar utgivna av Axel och Margaret Ax:son Johnson stiftelse.

Where Is Life Science Heading In The Future?

Genes, Technology And Society

Tvådagarsseminarium inspelat 14-15 maj 2018 på Engelsbergs bruk.

Global Axess 2018: Kunskap och information

Kunskap och information är temat för årets upplaga av Global Axess. Kunskapens betydelse har varit uppenbar för människan allt sedan Adam och Evas tid, men informationssamhället ställer oss inför nya frågor. Inte minst: Vad innebär det allt intensivare flödet av information och åsikter för vår förmåga till helhetssyn och förståelse? Gör det oss klokare eller dummare? I programmen ger forskare, journalister och författare sina bilder av utvecklingen.

Studio Axess

PJ Anders Linder tacklar tidens aktuella frågor med intressanta och kvalificerade gäster. Du vet väl att du kan lyssna på avsnitten fredagar innan TV-sändningen? Besök: axess.se/podcast