VETENSKAP       BILDNING       TRADITION

Sök på axess.se

Sök i
Sortera

(S)tatskramarna har tappat greppet

Har S åter vikt ner sig för MP? Eller har de åter fått som de har velat? Vem vet? Jag har ingen aning om vad S-topparna tycker innerst inne och misstänker att en hel del av dem inte riktigt vet själva. Men om man intresserar sig mindre för uppsåt och mer för resultat kan man konstatera två saker:
 
1. Socialdemokraterna har inte ställt sig bakom en bred uppgörelse om stramare migrationspolitik.
 
2. Socialdemokraterna har inte ställt sig bakom en bred uppgörelse som finansierar det försvar som Försvarsberedningen anser att vi behöver.
 
Partiet anklagas emellanåt för att vara "statskramare". Jag tycker att alltmer tyder på raka motsatsen.


På agendan

På agendan är Axess TV:s nya programserie där politiken möter forskningen och Lars Adaktusson är programledare.

Boken, läsandet och fattningsförmågan

Berättandet och läsandet har genom historien fyllt en central roll för människans liv. Just nu förändrar digitaliseringen berättandet och läsandets förutsättningar i grunden.

En ny bok

I programserien ”En ny bok” intervjuar programledarna Mats Wiklund och Katarina O’Nils Franke forskare och författare som medverkat i antologier och essäsamlingar utgivna av Axel och Margaret Ax:son Johnson stiftelse.

Where Is Life Science Heading In The Future? 2018

Genes, Technology And Society

Tvådagarsseminarium inspelat 14-15 maj 2018 på Engelsbergs bruk.

Global Axess 2018: Kunskap och information

Kunskap och information är temat för årets upplaga av Global Axess. Kunskapens betydelse har varit uppenbar för människan allt sedan Adam och Evas tid, men informationssamhället ställer oss inför nya frågor. Inte minst: Vad innebär det allt intensivare flödet av information och åsikter för vår förmåga till helhetssyn och förståelse? Gör det oss klokare eller dummare? I programmen ger forskare, journalister och författare sina bilder av utvecklingen.

Studio Axess

PJ Anders Linder tacklar tidens aktuella frågor med intressanta och kvalificerade gäster. Du vet väl att du kan lyssna på avsnitten fredagar innan TV-sändningen? Besök: axess.se/podcast