VETENSKAP       BILDNING       TRADITION

Sök på axess.se

Sök i
Sortera
Tillbaka

”Ett klargörande nej"

”Med sitt nej till uppgörelsen mellan C, L, MP och S återförde Jonas Sjöstedt ett slags rim och reson i svensk politik. Om Löfven går med på V-ledarens krav, vilket han antydde på måndagen, har C och L redan efter 24 timmar tvingats uppleva en principiell blåsning.

Det lär komma fler. Om den socialdemokratiske regeringsbildaren tar så lätt på grundläggande ingångsvärden är det lätt att se att varje fråga och varje utredning och varje punkt plötsligt kan omprövas av en socialdemokratisk allmakt. Just nu för att V säger nej. Sedan kommer LO säga nej. Eller i alla fall IF Metall och Byggnads. Och Hyresgästerna. Socialdemokratin vill något annat än C och L.” skriver PM Nilsson.

Dagens Industri


Panelen

Erik Thyselius och Axess-panelen analyserar veckans viktigaste händelser. Varannan söndag kl. 22.00 på Axess TV, eller när det passar på våra övriga plattformar.

Where Is Life Science Heading In The Future?

Genes, Technology And Society

Tvådagarsseminarium inspelat 14-15 maj 2018 på Engelsbergs bruk.

Engelsbergsseminariet 2017: Nationer, stater och imperier

Utvalda föredrag från ett tvådagars seminarium på Engelsbergs bruk 8-10 juni 2017, med titeln: Nation, State and Empire.

Global Axess 2018: Kunskap och information

Kunskap och information är temat för årets upplaga av Global Axess. Kunskapens betydelse har varit uppenbar för människan allt sedan Adam och Evas tid, men informationssamhället ställer oss inför nya frågor. Inte minst: Vad innebär det allt intensivare flödet av information och åsikter för vår förmåga till helhetssyn och förståelse? Gör det oss klokare eller dummare? I programmen ger forskare, journalister och författare sina bilder av utvecklingen.

Studio Axess

PJ Anders Linder tacklar tidens aktuella frågor med intressanta och kvalificerade gäster. Du vet väl att du kan lyssna på avsnitten fredagar innan TV-sändningen? Besök: axess.se/podcast