VETENSKAP       BILDNING       TRADITION

Sök på axess.se

Sök i
Sortera
Tillbaka

Lotta Gröing: En kamp för varje människas lika värde.”

”Vi befinner oss i en av de största förändringsprocesserna någonsin genom tiderna. Digitaliseringen kommer att påverka hela vår vardag och livsstil, näringslivet förändras och samhället organiseras om. Valet vi har framför oss blir det första någonsin där väljarna i första hand kommer att hämta sin information om politiken på nätet bland de grupper de är involverade i på Facebook. Politikerna säger ingenting eller också pekar de på hotet med digitaliseringen. Åkesson drar nytta av den, SD är framträdande på nätet – var är de övriga partierna och då tänker jag inte på de självutnämnda åsiktspoliserna som anklagar alla de anser tycka fel.

Skärpning! Det är farligt att ha makten på första plats och medborgarna på den sista. Jag vädjar: Ge oss en bättre och seriös valrörelse som bottnar i människors vardag, där finns självklart kampen mot rasism med. En kamp för varje människas lika värde.”

Expressen

 


Boken, läsandet och fattningsförmågan

Berättandet och läsandet har genom historien fyllt en central roll för människans liv. Just nu förändrar digitaliseringen berättandet och läsandets förutsättningar i grunden.

En ny bok

I programserien ”En ny bok” intervjuar programledarna Mats Wiklund, Erik Thyselius och Katarina O’Nils Franke forskare och författare som medverkat i antologier och essäsamlingar utgivna av Axel och Margaret Ax:son Johnson stiftelse.

Where Is Life Science Heading In The Future?

Genes, Technology And Society

Tvådagarsseminarium inspelat 14-15 maj 2018 på Engelsbergs bruk.

Global Axess 2018: Kunskap och information

Kunskap och information är temat för årets upplaga av Global Axess. Kunskapens betydelse har varit uppenbar för människan allt sedan Adam och Evas tid, men informationssamhället ställer oss inför nya frågor. Inte minst: Vad innebär det allt intensivare flödet av information och åsikter för vår förmåga till helhetssyn och förståelse? Gör det oss klokare eller dummare? I programmen ger forskare, journalister och författare sina bilder av utvecklingen.

Studio Axess

PJ Anders Linder tacklar tidens aktuella frågor med intressanta och kvalificerade gäster. Du vet väl att du kan lyssna på avsnitten fredagar innan TV-sändningen? Besök: axess.se/podcast