VETENSKAP       BILDNING       TRADITION

Sök på axess.se

Sök i
Sortera
Tillbaka

Maria Ludvigsson: "Att ... antyda att man har levt som man lärt ut, är hyckleri."

"Enligt C och L är allianspolitik som röstas fram med stöd av SD inte politik värd att lägga fram. Om samma politik däremot - helt osannolikt - skulle få stöd av S och V, skulle C och L vara nöjda.

Det är fullständigt begripligt att partier inte vill förhandla med partier som har diametralt motsatta värderingar (som SD och V i detta fall). Men att hellre släppa fram motståndarens politik än sin egen är inte hederligt. Framför allt inte mot dem som givit mandaten.

Dessutom har såväl Alliansen som vänstersidan vid upprepade tillfällen fått igenom sin respektive politik med stöd av SD och V. Politik som varit viktig för väljarna och därför rätt att förverkliga. Att därför antyda att man har levt som man lärt ut, är hyckleri."

Svenska Dagbladet

 


Panelen

Erik Thyselius och Axess-panelen analyserar veckans viktigaste händelser. Varannan söndag kl. 22.00 på Axess TV, eller när det passar på våra övriga plattformar.

Where Is Life Science Heading In The Future?

Genes, Technology And Society

Tvådagarsseminarium inspelat 14-15 maj 2018 på Engelsbergs bruk.

Engelsbergsseminariet 2017: Nationer, stater och imperier

Utvalda föredrag från ett tvådagars seminarium på Engelsbergs bruk 8-10 juni 2017, med titeln: Nation, State and Empire.

Global Axess 2018: Kunskap och information

Kunskap och information är temat för årets upplaga av Global Axess. Kunskapens betydelse har varit uppenbar för människan allt sedan Adam och Evas tid, men informationssamhället ställer oss inför nya frågor. Inte minst: Vad innebär det allt intensivare flödet av information och åsikter för vår förmåga till helhetssyn och förståelse? Gör det oss klokare eller dummare? I programmen ger forskare, journalister och författare sina bilder av utvecklingen.

Studio Axess

PJ Anders Linder tacklar tidens aktuella frågor med intressanta och kvalificerade gäster. Du vet väl att du kan lyssna på avsnitten fredagar innan TV-sändningen? Besök: axess.se/podcast