VETENSKAP       BILDNING       TRADITION

Sök på axess.se

Sök i
Sortera
Tillbaka

Mats Wickman: "Är modern arkitektur ful?"

"Är modern arkitektur ful? Den frågan fastnar ofta i hur man ska definiera skönhet. Och vad som egentligen är modernt. För eftersom arkitekter alltid har låtit sig inspireras av historien är det inget som hindrar att det gamla blir det nya moderna."

"Sedan föreningen Arkitekturupproret (AU) efter en omröstning på nätet utnämnt Borlänge till Sveriges fulaste stad har vi upplevt den mest intensiva arkitekturdiskussionen på länge. Det märktes i Kulturhuset onsdagen den 31 oktober, där det var fullsatt och känslofyllt under en debatt med temat: ”Är modern arkitektur ful?”​"

"I debatten i Kulturhuset framhävde Albert Svensson och Nils Gustafsson-Frecke baksidan av datorernas dominans och ville se mer av arkitekturhistoria och klassiska principer i arkitektutbildningen.

Kommer traditionen att återuppstå i svensk arkitektur? Det blir en spännande tid framöver."

Svenska Dagbladet


Panelen

Erik Thyselius och Axess-panelen analyserar veckans viktigaste händelser. Varannan söndag kl. 22.00 på Axess TV, eller när det passar på våra övriga plattformar.

Where Is Life Science Heading In The Future?

Genes, Technology And Society

Tvådagarsseminarium inspelat 14-15 maj 2018 på Engelsbergs bruk.

Engelsbergsseminariet 2017: Nationer, stater och imperier

Utvalda föredrag från ett tvådagars seminarium på Engelsbergs bruk 8-10 juni 2017, med titeln: Nation, State and Empire.

Global Axess 2018: Kunskap och information

Kunskap och information är temat för årets upplaga av Global Axess. Kunskapens betydelse har varit uppenbar för människan allt sedan Adam och Evas tid, men informationssamhället ställer oss inför nya frågor. Inte minst: Vad innebär det allt intensivare flödet av information och åsikter för vår förmåga till helhetssyn och förståelse? Gör det oss klokare eller dummare? I programmen ger forskare, journalister och författare sina bilder av utvecklingen.

Studio Axess

PJ Anders Linder tacklar tidens aktuella frågor med intressanta och kvalificerade gäster. Du vet väl att du kan lyssna på avsnitten fredagar innan TV-sändningen? Besök: axess.se/podcast