VETENSKAP       BILDNING       TRADITION

Sök på axess.se

Sök i
Sortera
Tillbaka

"Min bror, på fredagskvällen blir den gatan full med bögar, lesbianer och annan skit.”

 

Akilov övervägde om han skulle genomföra terrorbrottet på dagen eller kvällen. Han skrev:

”Min bror, på fredagskvällen blir den gatan full med bögar, lesbianer och annan skit.”

Att han ändå bestämde sig för att genomföra attacken på dagen förklarade han med att det är lättare att kapa en lastbil dagtid.

Utdrag ur olika chattar är nyckelbevis som åklagaren har presenterat i åtalet för att kunna fälla Akilov för terrorbrott. Under lång tid före dådet diskuterade han olika terrormål med personer med kopplingar till IS och han återkom ofta om att döda homosexuella."

Aftonbladet

Svenska Dagbladet 

Svenska Dagbladet


Veckans bok - 2018

Adam Cwejman, Lotta Gröning, PJ Anders Linder och Erik Thyselius intervjuar aktuella fackboksförfattare under bokmässan i Göteborg. Alla intervjuer sänds textade och kan även ses fritt på Axess Play.

Where Is Life Science Heading In The Future?

Genes, Technology And Society

Tvådagarsseminarium inspelat 14-15 maj 2018 på Engelsbergs bruk.

Engelsbergsseminariet 2017: Nationer, stater och imperier

Utvalda föredrag från ett tvådagars seminarium på Engelsbergs bruk 8-10 juni 2017, med titeln: Nation, State and Empire.

Global Axess 2018: Kunskap och information

Kunskap och information är temat för årets upplaga av Global Axess. Kunskapens betydelse har varit uppenbar för människan allt sedan Adam och Evas tid, men informationssamhället ställer oss inför nya frågor. Inte minst: Vad innebär det allt intensivare flödet av information och åsikter för vår förmåga till helhetssyn och förståelse? Gör det oss klokare eller dummare? I programmen ger forskare, journalister och författare sina bilder av utvecklingen.

Studio Axess

PJ Anders Linder tacklar tidens aktuella frågor med intressanta och kvalificerade gäster. Du vet väl att du kan lyssna på avsnitten fredagar innan TV-sändningen? Besök: axess.se/podcast