VETENSKAP       BILDNING       TRADITION

Sök på axess.se

Sök i
Sortera
Tillbaka

Nobellådan: Monumentalt misstag av Moderaterna

”Liberalernas oppositionsborgarråd Lotta Edholm, exempelvis, tillhör dem som tycker att staden inte ska överklaga. Även Sverigedemokraterna är motståndare till bygget. Man undrar hur många röster Moderaterna tänker förlora i huvudstaden på att tillsammans med Socialdemokraterna försöka tvinga på befolkningen detta hus.

Det vore nog smartare att i stället erkänna att inget bidrag i tävlingen om ett nobelcenter höll måttet. Men så fungerar inte makthavare och deras drömmar om monument.”

Svenska Dagbladet


Panelen

Erik Thyselius och Axess-panelen analyserar veckans viktigaste händelser. Varannan söndag kl. 22.00 på Axess TV, eller när det passar på våra övriga plattformar.

Where Is Life Science Heading In The Future?

Genes, Technology And Society

Tvådagarsseminarium inspelat 14-15 maj 2018 på Engelsbergs bruk.

Engelsbergsseminariet 2017: Nationer, stater och imperier

Utvalda föredrag från ett tvådagars seminarium på Engelsbergs bruk 8-10 juni 2017, med titeln: Nation, State and Empire.

Global Axess 2018: Kunskap och information

Kunskap och information är temat för årets upplaga av Global Axess. Kunskapens betydelse har varit uppenbar för människan allt sedan Adam och Evas tid, men informationssamhället ställer oss inför nya frågor. Inte minst: Vad innebär det allt intensivare flödet av information och åsikter för vår förmåga till helhetssyn och förståelse? Gör det oss klokare eller dummare? I programmen ger forskare, journalister och författare sina bilder av utvecklingen.

Studio Axess

PJ Anders Linder tacklar tidens aktuella frågor med intressanta och kvalificerade gäster. Du vet väl att du kan lyssna på avsnitten fredagar innan TV-sändningen? Besök: axess.se/podcast