VETENSKAP       BILDNING       TRADITION

Sök på axess.se

Sök i
Sortera
Tillbaka

”PM Nilsson: Låt inte migrationen bli ett nytt kärnkraftstrauma”

”Professorn i statsvetenskap Tommy Möller varnade på torsdagens Di-debatt för att svensk politik är på väg in i en ny period av låsningar, denna gång kring migrationen, men med samma parti i centrum: Centerpartiet. Precis som i kärnkraftsfrågan finns i dag en bred riksdagsmajoritet som har en liknande uppfattning om att migrationspolitiken bör vara stram framöver. Moderaterna, Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna, som samlar kring 70 procent av väljarstödet, anser att den nuvarande politiken bör förlängas och helst skärpas ytterligare.”

”Migrationspolitik är en viktig fråga, men det finns andra, också för Centerpartiet viktigare frågor. Det anser också Annie Lööf, som i alla fall då och då signalerar att hon vill avdramatisera migrationen. Men ibland låter hon precis som sin företrädare, fårbonden från Ramvik, och uttalar att ingen statsrådspost kan vara så åtråvärd att hon vore beredd att kompromissa.”

Dagens Industri

 


Veckans bok - 2018

Adam Cwejman, Lotta Gröning, PJ Anders Linder och Erik Thyselius intervjuar aktuella fackboksförfattare under bokmässan i Göteborg. Alla intervjuer sänds textade och kan även ses fritt på Axess Play.

Where Is Life Science Heading In The Future?

Genes, Technology And Society

Tvådagarsseminarium inspelat 14-15 maj 2018 på Engelsbergs bruk.

Engelsbergsseminariet 2017: Nationer, stater och imperier

Utvalda föredrag från ett tvådagars seminarium på Engelsbergs bruk 8-10 juni 2017, med titeln: Nation, State and Empire.

Global Axess 2018: Kunskap och information

Kunskap och information är temat för årets upplaga av Global Axess. Kunskapens betydelse har varit uppenbar för människan allt sedan Adam och Evas tid, men informationssamhället ställer oss inför nya frågor. Inte minst: Vad innebär det allt intensivare flödet av information och åsikter för vår förmåga till helhetssyn och förståelse? Gör det oss klokare eller dummare? I programmen ger forskare, journalister och författare sina bilder av utvecklingen.

Studio Axess

PJ Anders Linder tacklar tidens aktuella frågor med intressanta och kvalificerade gäster. Du vet väl att du kan lyssna på avsnitten fredagar innan TV-sändningen? Besök: axess.se/podcast