VETENSKAP       BILDNING       TRADITION

Sök på axess.se

Sök i
Sortera
Tillbaka

Stor prestigeförlust för fria världen

” En enorm prestigeförlust för USA - så kan Donald Trumps Europaturné  sammanfattas. Inte minst avslutningens två timmar långa tête-a-tête med Putin

Supermakten USA leds av en drulle, och det börjar kosta på. Donald Trump förödmjukar och förolämpar sina allierade och skryter sedan om de fantastiska framsteg som hans möten lett till. Sina geopolitiska motståndare, å andra sidan, strör han rosor över. De är ju fantastiska personer.

På frågan om vilka som är USA:s fiender i världen, svarade Trump under sin Skottlandsvisit: "EU", på grund av handelsöverskottet. Först därefter nämnde han Ryssland och Kina.

På morgonen före toppmötet i Helsingfors tweetade Trump med sedvanlig historielöshet att "Vår relation med Ryssland har ALDRIG varit sämre, tack vare många år av amerikansk dåraktighet och dumhet och nu den Riggade Häxjakten". ”

Expressen

 


Panelen

Erik Thyselius och Axess-panelen analyserar veckans viktigaste händelser. Varannan söndag kl. 22.00 på Axess TV, eller när det passar på våra övriga plattformar.

Where Is Life Science Heading In The Future?

Genes, Technology And Society

Tvådagarsseminarium inspelat 14-15 maj 2018 på Engelsbergs bruk.

Engelsbergsseminariet 2017: Nationer, stater och imperier

Utvalda föredrag från ett tvådagars seminarium på Engelsbergs bruk 8-10 juni 2017, med titeln: Nation, State and Empire.

Global Axess 2018: Kunskap och information

Kunskap och information är temat för årets upplaga av Global Axess. Kunskapens betydelse har varit uppenbar för människan allt sedan Adam och Evas tid, men informationssamhället ställer oss inför nya frågor. Inte minst: Vad innebär det allt intensivare flödet av information och åsikter för vår förmåga till helhetssyn och förståelse? Gör det oss klokare eller dummare? I programmen ger forskare, journalister och författare sina bilder av utvecklingen.

Studio Axess

PJ Anders Linder tacklar tidens aktuella frågor med intressanta och kvalificerade gäster. Du vet väl att du kan lyssna på avsnitten fredagar innan TV-sändningen? Besök: axess.se/podcast