VETENSKAP       BILDNING       TRADITION

Sök på axess.se

Sök i
Sortera
Tillbaka

"Ta en apokalypsfri dag"

"Men framför allt är människan löjlig, särskilt när hon tycker sig vara ute på ett omåttligt angeläget uppdrag. En liten bjäbbande besserwisser, som får enorm tillfredsställelse i att agera moralpolis, ordningsman och mobbare i ett.

Det som tycks ha hänt är att den gamla konsultklichén ”vi lever i en brytningstid” efter decennier av nötande plötsligt höjts upp till evangelisk sanning. Och då är brytningstiden inte spännande längre, utan hotfull och hemsk. Förändringen var bara kul när det mesta verkade tryggt och oföränderligt.

Nog ska vi oroa oss för allt möjligt. Men när vi slutar att oroa oss för det vi alla egentligen vet – att hysterin är granne med dumheten, makthungern och humorlösheten – då har vi verkligen skäl att oroa oss.

Gör dig själv en tjänst och ta en apokalypsfri dag, åtminstone en gång i veckan."

Expressen


Panelen

Erik Thyselius och Axess-panelen analyserar veckans viktigaste händelser. Varannan söndag kl. 22.00 på Axess TV, eller när det passar på våra övriga plattformar.

Where Is Life Science Heading In The Future?

Genes, Technology And Society

Tvådagarsseminarium inspelat 14-15 maj 2018 på Engelsbergs bruk.

Engelsbergsseminariet 2017: Nationer, stater och imperier

Utvalda föredrag från ett tvådagars seminarium på Engelsbergs bruk 8-10 juni 2017, med titeln: Nation, State and Empire.

Global Axess 2018: Kunskap och information

Kunskap och information är temat för årets upplaga av Global Axess. Kunskapens betydelse har varit uppenbar för människan allt sedan Adam och Evas tid, men informationssamhället ställer oss inför nya frågor. Inte minst: Vad innebär det allt intensivare flödet av information och åsikter för vår förmåga till helhetssyn och förståelse? Gör det oss klokare eller dummare? I programmen ger forskare, journalister och författare sina bilder av utvecklingen.

Studio Axess

PJ Anders Linder tacklar tidens aktuella frågor med intressanta och kvalificerade gäster. Du vet väl att du kan lyssna på avsnitten fredagar innan TV-sändningen? Besök: axess.se/podcast