Livet som en godisskål

När jag letar bland glasstrågen i livsmedelshallens frysdisk ser jag att det kommit ännu en ny smak. ”Godis”, heter den. Först tänker jag att det där är väl ändå lite tautologisk. Är inte glass godis i sig? Sedan inser jag att jag tänker fel. Om godis är gott så måste dubbelgodis vara dubbelgott.

Därför har samma bolag som lanserar ”Godis” också tagit fram glassmaken ”Skumbanan”. Detta som komplement till mer gammaldags sorter som ”Hallon/Saltlakrits” och ”Gräddkola”.

Godisifieringen av njutningsmedel har för all del pågått länge. Vuxna människor har hällt i sig ”godisshots” för att sedan ”busa” i sängen med diverse ”leksaker” och nästa dag har de försökt piggna till med en latte macchiato carame...

Den här innehållet är en del av Axess+.

Bli prenumerant för att få åtkomst nu!

Prenumerera

Läs vidare