VETENSKAP       BILDNING       TRADITION

Sök på axess.se

Sök i
Sortera

Studio Axess - 2019/16 - Mauricio Rojas

Protester i Chile i framgångens spår

Det har varit omskakande månader i Chile. Kriminella och extremister har vandaliserat och plundrat. Väldiga demonstrationer har ägt rum. Polisens försök att hålla ordning har urartat i övervåld. Det kan tyckas paradoxalt att detta sker i Latinamerikas främsta framgångsland där tillväxten har varit god, fattigdomen minskat rejält och medelklassen vuxit. Men enligt Mauricio Rojas, författare, docent i ekonomisk historia och bosatt i Santiago, är det hela mindre märkligt än man kan tro.

I takt med att människor har fått det bättre har idéerna förändrats om hur tillvaron kan se ut. Anspråken har ökat och man vill ha förbättringarna nu. Läget har blivit lugnare men är fortfarande spänt och det sjunkande förtroendet för president och regering matchas inte av ökat stöd för andra politiska krafter. Det chilenska samhället står och väger. Mauricio Rojas samtalar med programledaren PJ Anders Linder.

Samtalet spelades in i december 2019.

 

Studio Axess

Studio Axess

PJ Anders Linder tacklar tidens aktuella frågor med intressanta och kvalificerade gäster. Du vet väl att du kan lyssna på avsnitten fredagar innan TV-sändningen? Besök: axess.se/podcast