150 år av näringsfrihet
Del 4 Näringsfriheten och kulturen
Del 4 av 4. Näringsfrihet var också en förutsättning för den borgerliga kultur som tog stora steg in i samhällets mitt under slutet av 1800-talet. Alexander Husebye berättar mer tillsammans med Ulrika Knutsson och Lena Johannesson.
I vår serie om näringsfriheten har vi nått fram till stockholmsoperans entréhall. En historisk byggnad som några vill ska ersättas av ett nybygge. Projekt av det här slaget har alltid kostat pengar, mycket pengar. Idag vill vi gärna se att staten står för fiolerna. I det slutande 1800-talet var förutsättningarna annorlunda. Men var kom pengarna ifrån?
Producerat av Svenska Filmbolaget 2014 i samarbete med Centrum för Näringslivshistoria.
Del 3 Internationalisering
Del 3 av 4. I dag är det inget speciellt med telefonen eller mobilen, men för hundra år sedan var den en del av en ny utveckling som började med ett svenskt snilleföretag, Ericsson, som snabbt kom att internationaliseras. Alexander Husebye fortsätter berätta tillsammans med Ronald Fagerfjäll och Göran Ahlström.
31 mar, 2014