Framtidens landsbygd
Fyra samtal om den nya ruralismen och landsbygdens agrara urbanism. Dessutom kommer serien ta upp hållbar livsmedelsproduktion och samhällsplanering i stort. Vilka stora utmaningar väntar oss i framtiden? Hur kommer minskad användning av fossila bränslen att påverka landsbygden? Och vilken roll kommer vår landsbygds utformning och odlingen av organisk mat att spela?
Tigran Haas från KTH’s Arkitekturskola intervjuar fyra arkitekter, författare och stadsplanerare:
Thomas Melin – Landsbygdskopplingar och ömsesidiga beroenden.
James H Kunstler – Nytt landskap för globala utmaningar.
Anders Duany – Jordbruksurbanismen.
Patrick Holden – Omprövning av livsmedelsproduktionen.
Del 4 av 4: Patrick Holden
Del 4 av 4. Patrick Holden är sedan lång tid tillbaka rådgivare till Prinsen av Wales i hållbarhetsfrågor med speciellt fokus på ekologisk matodling. Han driver även en ekologisk mjölkgård i Wales. Patrick är också grundare av "Sustainable Food Trust", en ny organisation som arbetar internationellt för att främja mer hållbara livsmedelssystem.
26 nov, 2014
Del 3 av 4: Andrés Duany
Del 3 av 4. Andrés Duany är chef på Duany Plater Zyberk & Company i Miami. Duany är planerare, arkitekt och författare samt grundare av den rörelse som i USA brukar kallas Nyurbanism. Hans arbete på firman och inom Congress for New Urbanism bygger på en planeringsfilosofi som syftar till att sätta stopp för byggandet av stadens växande förorter.
18 nov, 2014
Del 1 av 4: Thomas Melin
Del 1 av 4. Thomas Melin är arkitekt, planerare och chef för UN-habitats kontor för yttre förbindelser. UN-habitat ska främja socialt och miljömässigt hållbart boende. Melin arbetar även med kopplingen mellan staden och landsbygden samt deras beroende av varandra med fokus på det globala perspektivet.
10 nov, 2014